Kezdőlap
Mágneses derékalj, mágneslepedő Nyomtatás
Tartalomjegyzék
Mágneses derékalj, mágneslepedő
Hogyan hat az idegsejtekre?
Milyen betegségeknél javasolt?
Újabb eredmények
Mágnesterápiás termékeink tulajdonságai
Kinek NEM javasoljuk?
Saját tapasztalatom
Megrendelem

Hogyan hat az idegsejtekre a mágneses tér?

 

Kleopátra és a kínai császárok csodagyógymódjáról, a mágneses terápiáról már számos tanulmányban leírták, hogy jól használható az érbetegségek gyógyításában. Azonban az orvoslás más területein is eredményesen lehet alkalmazni, például a neurológiai és ízületi betegségek kezelésében.

Az egyik görög egyetem kutatója, Sandyk professzor már 1993-94-ben több tanulmányban beszámolt arról, hogy a váltakozó mágneses mezõk eredményesen használhatók a Parkinson- kóros és a sclerosis multiplexben szenvedõ betegek gyógyításában, a tobozmirigyre hat, így gátolják a melatoninkiválasztást és csökkentik a vércukorszintet.

Ha feltételezzük, hogy az említett betegségek valamilyen módon az idegsejtek ingerületátvitelének megváltozásával függenek össze, akkor a mágneses mezõk hatása érthetõbbé válik. McLaughlan, az Oxfordi Egyetem tanára ugyanis kimutatta, hogy már az egészen gyenge mágneses mezők is befolyásolják a kémiai reakciókat, mert lelassítják az elektronok keringését.

A mágneses mezõ hatására csökken az idegsejtek ingerelhetõsége, vagyis a fájdalom érzékelése és a fájdalom impulzusának agyba történõ továbbítása.

A váltakozó elektromos mező stimuláló, míg a statikus mágneses mezők nyugtató hatást fejtenek ki az emberi szervezetre. 
< Előző   Következő >