Kezdőlap
Mágneses derékalj, mágneslepedő Nyomtatás
Tartalomjegyzék
Mágneses derékalj, mágneslepedő
Hogyan hat az idegsejtekre?
Milyen betegségeknél javasolt?
Újabb eredmények
Mágnesterápiás termékeink tulajdonságai
Kinek NEM javasoljuk?
Saját tapasztalatom
Megrendelem

Milyen betegségeknél javasolt a mágnes tér?

 

A mágneses tér fájdalomcsillapító hatását évszázadok óta ismeri a gyógyítás: a mágnes valószínûleg blokkolja az érzékelõ neuronokat. Ezt laboratóriumi eredmények is alátámasztják, fõként a bokát és a csuklót érintõ sportsérülések esetén gyorsan lehet a fájdalmat csillapítani a mágneses mezõt indukáló készülékekkel, és azt is kimutatták, hogy a gradiens hatások eredményesebbek a kezelésben, mint a mágneses mezõk fokozott intenzitása, tehát nem a mágneses hatás erõssége a fõ szempont.

  • Az orosz kutatók szerint a mágnesek jó hatással vannak az érelmeszesedésre. Egy 1989- ben végzett kísérletben 104 gerincsérüléses beteget naponta l-3 alkalommal l-l órán keresztül kezeltek 400-700 gauss (gauss=a mágneses indukció egysége) erõsségû statikus mágnessel, és a kontrollcsoport tagjaival összevetve állapotukat egyértelmû javulást tapasztaltak náluk.
  • Az egyik leggyakoribb "brit betegség" a reuma, a reumás ízületi gyulladás. Kezelése valójában a gyulladás megakadályozására és a fájdalomcsillapításra korlátozódik, s a betegnek azt javasolják, hogy pihenjen sokat, fáslizza be a fájdalmas részt és járjon fizikoterápiára. A magnetoterápia a reuma gyógyításában is hasznosnak bizonyul: egy tíz évvel ezelõtt végzett tanulmányban megállapították, hogy a statikus mágneses mezõ alkalmazása nemcsak a betegek klinikai állapotán javított, hanem laboratóriumi mérésekkel is (az albumin, a gammaglobulin és a fibrinogének százalékértékei) bizonyították, hogy a mágnes hatására enyhülnek az ízületi fájdalmak.
  • A nedves idõjárás okozta másik betegség a hörghurut, ennek gyógyításában is szerepet játszhat a mágnesterápia. Egy kísérletben 24 öt-hat éves, krónikus bronchitisben szenvedõ gyermek vett részt, akiket 30 alkalommal 3-3 órán keresztül kezeltek 100-300 gauss erõsségû mágnessel, majd az állapotukat összehasonlították a 16 fõs kontrollcsoport tagjainak tüneteivel. A kutatók az eredmények alapján megállapították, hogy a mágnessel kezelt csoportban a terápia hatására észrevehetõ javulás következett be.
  • A bõrbetegségek egy része is gyógyítható magnetoterápiával, mivel az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere- folyamatok normalizálódásához, a gyorsabb sebgyógyuláshoz. A pszoriázis, az ekcéma, a bõrviszketés jól kezelhetõ a mágneses mezõk alkalmazásával.
  • A csonttörések gyógyításában a pulzáló elektromágneses mezõket létrehozó készülékeket használják, s már a terápia elsõ hete után kimutatható az eredmény: csökken a fájdalom és az ödéma.

  
< Előző   Következő >