Kezdőlap
Miért javasoljuk merinó gyapjú ágynemű használatát? Nyomtatás
Tartalomjegyzék
Miért javasoljuk merinó gyapjú ágynemű használatát?
Temperáló hatás
A Lanolin
Allergia
A legfontosabb: gyapjú derékalj!
Földsugárzások
Saját tapasztalatom
Megrendelem

Földsugárzások

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a földsugárzásokról hiteles klinikai, fizikai, mérnöki kutatások nem állnak rendelkezésre, mivel a tudomány még nem érti teljesen ezeknek a jelenségeknek az élettani hatásait, így a következő sorokat internetes források leírásai alapján állítottuk össze. A források hitelességét a Swiss-Woll KFT nem vizsgálta, teszteket nem végzett a leírtak bizonyítása érdekében!

Káros földsugarakat, mint vízerek, Hartman pontok, zónák sugarait eltéríti. Ezek a sugárzások könnyen lehetnek daganatos megbetegedések kiváltói.

A régi időkben a baldachinos ágy is bizonyos védelmet biztosított a káros sugárzások ellen használójának, mivel gyapjas bőr (birka vagy bárány gyapjú) fedte mind az ágyat, mind pedig az ágy mennyezetét. Természetesen az akkori kor "hétköznapi" emberének nem adatott meg a baldachinos ágy, így a sugárzások elleni védekezése sem ez lehetett. Ő (tudattalanul) a szalmát használta, és igaza is volt, mivel a számára könnyedén hozzáférhető eszközök közül a szalma a leghatásosabb védekező eszköz e sugárzásokkal szemben. Szalmatetős házban, szalmán (szalmazsák) feküdve pihente ki fáradalmait, így majdnem tökéletes biztonságban volt a sugárzásokkal szemben. Vagy gondoljunk csak a juhászokra! Miből is készül a subájuk? Így lehetséges az, hogy annak dacára, hogy apáink, nagyapáink és dédapáink gyakorlatilag nem fordítottak különösebb gondot (legalább is tudatosan) a káros sugárzásokra, rendkívül ritkán szenvedtek az ezek okozta jellegzetes betegségekben. Ez az állapot gyakorlatilag addig tartott, mígnem a természetes anyagokat (szalmazsák, szalmatető) fel nem váltották a mesterséges (habszivacs matrac, pala vagy cseréptető) eszközök. 
Következő >